"" ""

Sunday, May 6, 2012

pertama kali kait@crohet..??akhirnya!!

apekah..???
ala biasala..hampir setahun menganggur ni kan dok umah jd surirumah sepenih masa so ni la ms nye nk meng improvekan ilmu2 kt dapur n ilmu2 kraf ni kan..biasanya lepas siap sume keje2 umah n nabhan pon da kenyang main2 ngn mainan dia yg melambak ibu dia pon stat ber fb n berintenet ni..

pastu ble nothing to do stat la..bosan tu merayap sikit2 pastu mate pon cm ngntuk je kan..

pastu 1hari tu ntah cmne tertgk kwn dlm fb wat crochet bju tuk bb girl dia topi kasut cumil sgt2..cz of teruja dgn kecomelan mnde tu so ter pk..y not aku try kan..drpd xde wat ape kn...
so aku google la..mmg mcm2 web n video...smpi xtau mn 1nk tgk..

so aku decide tgk kt utube..kt channel ni lg kelabu bijik mate nk tgk...byk sgttt..tuk beginner cm aku ni pon byk tggl pilih jek...

then aku blaja kt cni..dr xtau pape smpila ke expert... ble da berbln blaja n trening..

akhirnya..nila projek pertama aku...

ha..msti u olls bleh guess kan ape dia ni...

tadaa!!!

model ensem..
ni la hasilnye...
bakal2 Imam Muda Muhammad Nabhan..hehe..

cm xcaye jek kan...siyesly sblm ni mmg xpnh lgsg pegang benang kait..jarumnye tu apetah lagi..tp tu la kan..cmne ntah blh jadik gak...bujang aku leh pki lg..cme saiz agak beso n xsmart mcm expertise tu la...tp bolehla..

ade sape2 yg ske wat kraf2 ni jom ler leh share2 ngn aku ni..hehe..sy budak br belajar klu slh tlg tunjokkan..hehe..

p/s: next projek?? erm... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...