"" ""

Wednesday, June 6, 2012

Happy 2nd Anniversary!!!

Alhamdulillah harini 5/6/2012..genapla pernikahan aku n suami 2thn...rasa bersyukur sgt Allah telah meminjamkan aku seorg suami yg sgt penyayang, memahami, bertolak ansur n sgt bertanggungjwb..tp xla bermakna xpnh gaduh kan..gaduh2, masam2 muke..rsnye tu adat berumah tangga kot..yela klu xde mcm tu cm xsyok gak kan..cme nye jgn berlebihan..bak kate org tue2 gaduh2 syg masam2 mnje..hehe..opss. terlebih sudah...

special nye 2nd anniversary kami thn ni wat kt umh simple2 jek...n sbnr nye ni 1st time kami celebrate...yg 1st dlu aku dok kt mktb..suami kt perak aku kt penang..dah 3hr or smggu br pasan...haha..truk kan..

so for dis tyme suami decide nk msk..aku pon xmo kek..tkot gumuk..katenye..tp suami tersyg nk msk special lamb chop..haish xke same lemak kek ngn lamb chop tu?
lantok le labu anniversary pnye psl wa bedal n sapu hgga licin oke...=)
ok..xyah nk bebel pnjg2 jom lyn picas2 yg sgt menyelerakan ni..hope xmeleleh air liuq la ye...=)

ok..1st kite kne grill dlu daging nih..
incik suami bersungguh2 masak...

si kecik ni pon nk inteprem..
sbuk nk nk dok tgk dady dia wat ape...

tada...ibu punye
pakej lgkap siap dgn baked bean, kentang, sosej, n 2jnis sos cili n lada hitam...

dady nye..
yg same mcm ibu cme plus telur hancur...


completed..
fresh ornge..slurrrrppp...
ngappppp!!sedapppp ooo..

alhmdlh...sgt sedap...tq so much daddy syg...love u forever...smg hgga ke kasih ini akn berpanjgn hgga ke akhir hayat...amin ya rabbal alamin...

p/s: ank ibu leh mkn kentang jek..seronok dia dpt tdo lmbt...=)

Sunday, May 6, 2012

pertama kali kait@crohet..??akhirnya!!

apekah..???
ala biasala..hampir setahun menganggur ni kan dok umah jd surirumah sepenih masa so ni la ms nye nk meng improvekan ilmu2 kt dapur n ilmu2 kraf ni kan..biasanya lepas siap sume keje2 umah n nabhan pon da kenyang main2 ngn mainan dia yg melambak ibu dia pon stat ber fb n berintenet ni..

pastu ble nothing to do stat la..bosan tu merayap sikit2 pastu mate pon cm ngntuk je kan..

pastu 1hari tu ntah cmne tertgk kwn dlm fb wat crochet bju tuk bb girl dia topi kasut cumil sgt2..cz of teruja dgn kecomelan mnde tu so ter pk..y not aku try kan..drpd xde wat ape kn...
so aku google la..mmg mcm2 web n video...smpi xtau mn 1nk tgk..

so aku decide tgk kt utube..kt channel ni lg kelabu bijik mate nk tgk...byk sgttt..tuk beginner cm aku ni pon byk tggl pilih jek...

then aku blaja kt cni..dr xtau pape smpila ke expert... ble da berbln blaja n trening..

akhirnya..nila projek pertama aku...

ha..msti u olls bleh guess kan ape dia ni...

tadaa!!!

model ensem..
ni la hasilnye...
bakal2 Imam Muda Muhammad Nabhan..hehe..

cm xcaye jek kan...siyesly sblm ni mmg xpnh lgsg pegang benang kait..jarumnye tu apetah lagi..tp tu la kan..cmne ntah blh jadik gak...bujang aku leh pki lg..cme saiz agak beso n xsmart mcm expertise tu la...tp bolehla..

ade sape2 yg ske wat kraf2 ni jom ler leh share2 ngn aku ni..hehe..sy budak br belajar klu slh tlg tunjokkan..hehe..

p/s: next projek?? erm... 

Sunday, April 29, 2012

beso dah dia....

harini genap Muhammad Nabhan 7 bulan 1 hari...harini gak daddy dia wat pagar kt dapur n depan pintu..kire pasni ibu kne melangkah up sket r..n xla risau sgt klu dia merangkak or kt walker tu babas ke dapur..bkn ape bujang aku ni pantang tgk mnde yg berjuntai jap g laju je dia..esp wayar mmg xcited giler sampai meleleh air liuq...


haaa..tu dia..
ni yg kt dapur..
bujang tu dlm buai..tgh nyenyak sgt tdor...
mainan pon dah sebakul..

ni lak dpn pintu..
hasil tgn daddy nabhan..
pepagi dah gergaji kayu..
hehe..pasni nabhan nk panjat la...

d latest bujang kami..
ade gaye x?
hehe..
mmg da byk sgt akalnye nih..makin becok pon yer..pandai da sebut..mamama..papapapa..mcm2 bunyik kuar..nyeh2 la..em..kdg2 mlm2 tgh tdo..dia sorg main jari la kaki la..kdg2 dok kat hujung katil..alhmdlh la xpnh jatuh lg..pnh sekali jek tp ms tu siang hari..igt xbgn lg..tbe2 dgr nangis jek tgj2 da kt bwh..berdebor gile ms tu..tkot je kne bucu meja tepi katil tu..alhmdlh xde bengkak ke ape..lg ligat ade..

ok la tu jek bebelan tuk hari ni..kite smbg len kali na..
wassalam..

p/s: tgh tggu incik suami masak ikan cencaru bakar...nyum nyum nyum...

Friday, April 27, 2012

luahan rase..(ter 'emo' lak hehe)

dah lame rsnye x mencoretkn sumting kt cni..byk cite nk stori mori..cme keterbatasan mase n si bujang yg pantang nmpk ibu dia depan laptop stat la dia merengek kt kaki nk panjat2..

alhmdulillah permata hati kami semakin lincah n sihat walafiat..akal pon da bertambah mcm2 perangai da tunjuk..naik walker pon da laju siap pandai tarik baju ibu sambil merengek mintak dukung..susu pon da pandai minum sndiri..

alahai ckp pasal susu ni..ade mende la cite sikit..hari ahad aritu ade tgk kt ntv7 rncgn magseven..tentang feed future..cite nye mmg mnarik..pasal breastfeeding @ penyusuan susu ibu..seronok tgk tersa anugerah yng sgt bernilai khs untuk wanita yg bergelar ibu utk si kecik yg comel tu...
artis yg share stori ofcoz la dynas n ade ade sorg hos whi putri irin azmi tu..tp skng lme xnmpk dia dlm whi..

sebnanye ade yg feeling sikit klu cite bab2 bf ni..sbb aku ni bkn la ibu yg bf anak tp seikhlas hati sblm nabhan kuar dlu mmg da planning nk susukan bb ni..siap bli brg khs tuk bf..mcm pam susu..bra khs tuk nyusu tu..cme baju jek xbli cz aku pk nti ble bb ni da kuar br nk bli..tp nk wat cmne kn kurang pglmn n ilmu tntg bf ni..sbb bb aku skrg since kuar spital sampai skrg mmg formula jek..

aku bersalin secara czer so xde alasan xleh susukan bb n yg aku tau xksh la czer or normal mmg leh bfkn ank..bkn sbb xde susu aku nye breast sampai bengkak sbb susu xkuar sampaikan mcm nk demam sbb bengkak susu tu..sepatutnya aku kne kuatkn smgt tuk susukn bb tp mgkn aku xphm n mcm aku ckp td la kurg ilmu..kne biasakn bb ngn bau bdn kite also kne ajar bb tu gak..in my mind rs mcm sng tp rupenye kne ade ilmu gak...

bile pk2 balik alahai kesian kt anak ibu ni..penghadaman ank ibu kne kerja keras..ble pndang muke syg ibu rs sedih pon ade..sbb xdpt nk tunaikan impian n hasrat tuk fully bf..ms umo dia br 3bln ade gak try tuk bf smule tp xbejaye gak..
xpe ye syg maafkn ibu..even ibu xdpt bg susu terbaik ni ibu saaaayanggg nabhan..

ibu ttp kne bgn mlm tuk bancuh susu nabhan kne duduk tuk bg susu..kdg2 ade gak ibu2 kt blok ni yg bf ank ckp oo..sngla xyah bgn mlm..iyeke?wah..sdpnye dia berkata2..pengorbanan ibu formula or bf xde beza pon..aku ttp ibu gak..rs nye lg renyah kot n perlu lg teliti coz nk basuh botol tu..once a week kne rebus botol2 tu for hygiene then mlm2 kne bgn bancuh susu..so xde different pon..kan kan kan...

em..xpela yg penting Muhammad Nabhan kami ni sihat walafiat n kenyang..huhu..lantok ler depa nk kate hape..tp berazam gak mn tau kan ade rezki lg mmg nk bf gak...n nk nuntut ilmu ni 100% =)

ok la tu jek luahan rs hehe..bkn ape..kita yg jd ibu msti nk yg terbaik tp bile ade org pertikai mcm x syok la kan...

p/s: Muhammad Nabhan makin cerdik..=) sayang Nabhan..

Saturday, March 31, 2012

Nabhan dengan walker barunyer..=)

actually da dkt 3mggu nabhan da pndi dok kt walker..skrg ni kemain laju jek dia...semua bilik kne ttp klu x nti time ibu dia tgh kt dpur ttbe hilang je..rpenye2 dok dlm bilik tgh nk bkk almari..haish..setakat ni xpnh bejaye lg bkk lemari tu..hehe..bekejor ler ibu awak ni..nasibla umh ni beso sgt..lau x jenoh gak ye nk kejor ank ibu sorg ni..=)

ms ni xpndi sgt..kayuh kaki pon x laju lg..

wat muke mnje dia tu..geram tul tgk nye..
"cntk kn kete sy ni kaler merah ijau...
daddy n ibu blikn tau.."

ha...tu operasi mule dah..ade je bnde yg dia minat kt meja tu..

ank bujang si ecah n nasir..
hehe..
tgk tu asal mn selesa dia baring la..
skrg ni toto ibu da smpn sbb ibu rs ank ibu ni lasak..klu ibu bentang pon bkn dia nk dok situ..merate dia g..kang ntah ape terselit kt toto tu..emmm..masuk mulut..  
pnh ade sekali tu dia main ngn gelang getah tu..
ptutla senyap jek..rupnye tgh dok try nk masukkn mnde tu dlm mulut..
mengucap pnjg la ibu ni..mujur getah tu termasuk dlm jari dia..tu yg ssh dia nk msk mulut tu..
nabhan oh nabhan..

p/s: da request kt daddy pasang pagar kt laluan dapur..

Thursday, March 29, 2012

Majlis Akikah n Berendoi Muhammad Nabhan b Mohamad Nasir

alhmdlh dah selamat mjls berendoi anak sulung kami..even da dkt sebln dr hari kejadian br harini ade mood nk stori..hehe..mjls ni simple jek ikot style kedah la cz wat kt sne klu jhr len lak citenye kan..mle2 igtkn ade cukur jmbul skli rpe2nye xde juz slwt n beredah ( mcm berzanji tp rs bkn kot sbb mcm syair nasihat tuk ank yg diraikan tu) sebak beb! menusuk kalbu tiap2 bait yg dilagukan tuh..huhu..ok xyah ckp byk jom tgk sekitar hari kejadian....

Tarikh: 10 Mac 2012
Tempat: Umah Tok Baling, Kedah

seekoq lembu mlm tu da disembelih tuk akikah..
share ngn spupu2 dia yg len..
klu ngeri jgn tgk ek..hehe..

seronok tgk org2 kmpg bergotong royong...
ms ni la gosip2 hangat kluaq uoolsss..hehe..

c...beso kt kuali nye.
opss..klu beso cmni org pggl kawah ye..
ade 4 kawah sumenye..
daddy ngn paklong...
pakngah mn ek?huhu...
ms ni lom stat mjls lg ni..daddy pon pki 'steng' lg tu...=)
buai ni kak ngah (sepupu nabhan) yg deco..
tok dia beriya nak wat tp dan..
busy ok..
ms ni Nabhan tdo dgn nyenyaknyer..ibu btulkn dia meniarap smule..
sejuk n tenang jek dgr org selawat...
ok then lepas berendoi tu kne pusing lak..
ms ni kne pusing bulatan
igtkn nk cukor jmbul..rupenye kne calit ngn bedak sejuk..
ni la style org baling..hehe..

muke si comot kne bedak sejuk..

ibu ttp menten ayu even kne calit gak huhu..
tetamu yg plg last dtg...
kengkawan dr USIM..travel dr KL tu..
thankz..sudi meraikan mjls..
sume ni msh lom wat knuri lg ni..xcept me n yg dukong Nabhan tu ok...hehe..
cpt la..kami nk mkn nasik mnyk korg nih..hehe..

Last but not least..syukran jazilan kpd sume..alhamdulillah mjls berjalan dgn lancar
smg anak ini mnjadi anak yg soleh berjaya di dunia lebih2 lg di akhirat nti..i.allah amin..ya rabb..

p/s: with love ibu & daddy 

Wednesday, March 14, 2012

Cayang Bik Gha!!

dedicated to: Bik Gha

housekeeping bersama si kecik

ni cite ms mengemas umah ritu..pergh mau seminggu gak br clear umah lme..pastu kne kemas umh br lak..huh! penat sey..alhmdulillah ade adik aku yg no 3..gelaran dia bik atik sbb da ade ank sedare kan so kne panggil bik atik..knape panggil bik?bkn acik ke mak lang ke kan..?hehe..tu ade citenye tu..nti kite stori mori len key..


ha tu dia..ank teruna ecah n nasir..sbuk nk mengemas..wayar tu pon nk masuk mulut..jenuh b atik dia nk kejor..tp ms ni kurg skit la ligat dia skrg lg ligattt..pntg nmpk bnde bergerak..semut yg halussssss sesangttt..pon dia blh nmpk..sampai penyek semut tu kne tepuk ngn dia...


cian ank ibu..pnt ye kemas umh..smpi tertdo kt b atik..hehe..mau tak pnt habis sume tmpt rata dia 'berenang' hehe..ms ni br 2 hari kat umh baru...lme gak b atik kt dok ngn kami 3 mggu gakla..ble atik da balik nabhan mengamuk sbb xde org nk lyn dia..mau x dia mencari b atik dia ni sepanjang hari dok ngn b atik dia jek..mnum susu n cebok berak je ngn ibu..mengamuk ke ape ke ngn b atik dia jela..ibu dia sbuk mengemas lg..last2 smpi harini x abis kms lg dok lyn ank teruna sorg ni..alahai..

dedicated to bik atik: thank Q so much!!

p/s: wahai bibik2 yg 3 org lg tu ble nk dtg jg nabhan lak..hehehe..

Friday, March 9, 2012

penatnye kemas barang...=(

akhirnya kami dah berpindah ke rumah baru..line kt cni lak tak bape nk ok..so tu yg lme beno den updet nih..fb pon da jarang bukak..

rumah baru cantik..puas hatila even kecik cz sblm ni dok senior rate nye umah of coz la beso..so ble dah kne pindah ke ruamg saiz junior rate ni..kne ejas sikit brg2nye...mujur xde beli sofa n perabot2 lain yg ade cme brg letrik n satu jek gobok tv...

ok la xnk bebel2 pnjg..line pon da mcm sipot sdut ni ha..bubye nunite...

p/s: gobok tu means almari..hehe..

Wednesday, February 29, 2012

Nabhan dah 5 bulan

aik..kite br bgn tdo ibu da snap kite..

saya sayang ibu!!



'buah2'an mainan br nabhan..
suke sgt isap penumbuk dia tu..
gigit la buah2 tu ye sayang..


harini bwk nabhan g injek yg 3 serangkai tu..bgus nabhan ni x nangis pon..ibu jek dr dulu sampai skrg xsnggup nk nengok jarum injek tu..hehe..
alhmdulillah sume sht..berat pon da naik sekilo lebih sekarang dah 6.8kg..klu tgk graf tu normal la..alhmdulillah syukurrr..anak kami sihat walafiat..

sementara tggu daddy panas enjin..
kite bergambo dlu yek..

p/s: rumah mkck da mcm tongkang pecah da nih..haish rimas! ble la nk pindah ni..

Giveaway Souvenir from Korea by Wawa Abdullah

ni 1st time join GA nih..
saje je kan..mn tau dpt ole2 dr korea...hehe =)


ape kate kite pon join GA cz je simple syarat2 nye..
klu nk tau lebih lanjut klik sini

Tarikh mula giveaway ni pada 17hb February - 15 March 2012

p/s: berangn nk g korea dpt hadiah pon jd la yer..hehe

Monday, February 27, 2012

CD lagi

harini agak free..sbb mls nk pack brg..lgpon smlm da pulun..haha..apela Nabhan tgh tdo ibu lak yg mls yer..update blog xmls..hehe.. harini meng 'review' lg CD tuk nabhan..skrg br ade 8helai..rs best lak pakai lampin nih..cme ble ade sikit amountnye ibu kne rajin basuh ler..aritu blk jhr pon lampin dia yg jd tarikan huhu..mau x kaler nye sgt kalerful tu...lgpon rsnye xde lg dlm femly yg pki cd nih..
td google cloth diaper murah..mcm2 ade..ade produk br rupenye namenye weegro..cmne cara pakai pon aku xtau..sbnrnye nk gne cd ni bknnye ssh pon..skrg pelaburan tuk cd ni pon xmhl sgt cm dlu2 ms br2 kuar kt mesia ni..
mujurla ade ank time skrg ni..choice pon da byk hehe..reseller kt internet pon melambak..tggl pilih n byr jek..huhu..klu nk cite ms mule2 decide tuk beli cd ni dlu..em..pnjg la pulak..nbhan pon tgk da gelisah je dlm buai..so stop dlu la...
ni ms mule2 nabhan try pki cd bbland

ni gmbo br2 ni..
br baik demam...

p/s: go green!

Friday, February 24, 2012

mase Nabhan demam...=(

sje jek nk tampal klu org klate ckp nk tepek hehe..gambo ms nabhan demam ritu..even xbpe clear sbb hp x canggih nk letak gak..sbg tanda ingatn..sedih ms ni risau sgt2..ade gmbo clear tp xleh nk transfer masuk lak..
so seadanya la..layanzzz..

ni ms sehari kt jhr..
ceria sgt dia..

pantang di agah menyengih n menyemburrr..

ms ni da demam..siang2 ari pon pki sweater..
kaki tgn sejuk..

tdo jek...
puting pon xnk lepas..
nk tdo kt ribu ibu..try masuk kt buai jd merajuk nangis x behenti2..
xleh tgk nabhan ms ni..
berak2 jek..

even dmam..
mate masih bulatt..
cme nye merengek n xleh renggang ngn ibu dia..

p/s: raya ni br blk jhr lg..ms tu Nabhan da beso da..

Wednesday, February 22, 2012

Anak & Ibu demam

harini br dpt mengon9 kan diri ini..hehe..mane taknye lepas anknye baik ibunye pulak kne cirit biri muntah2..
mula2 nabhan yg kne ms tu kt jhr lg..igt lg hari jumaat tu dia stat muntah habis susu minum pg tu muntah..tp dia x merengek lg ok jek..so igtkn myb jeluak jek..ptg tu g maahad jhr tgk mak et..cian kt dia xdpt blk nk main2 ngn nabhan so kami yg g jenguk dia kat asrama..sampai2 jek trun dr kete trus muntah lg..muntah yg byk tu mcm org beso muntahnye..da rs xsedap ati kol mak yam tny knape jd cmtu kan..so dia ckp klu muntah lg g klinik..so kami pon balik umh cm bese..sblm tu singgah g giant plentong dlu nk g bli kek bday bik mah n jamu ibu dia ni...

tgh jln2 kt giant tu prrroootttt kuat gile nabhan kentot siap berak lg..berak cair..aku ckp kt suami nabhan ni rs nye kne cirit birit ni..da siap bli jamu n mcd trus blik x dan pon bli kek bday bik mah sbb nabhan da berak sampai tembus kat seluar..alahai ciannye ank ibu..sbb nabhan ni xmerengek tu yg kami xsyak apa2 sgtla..

sampai umh trus mndikan dia..nk bg susu dia xnk..kami risau dah ni..dia nk tdo jer..masuk buai tdo..merengek igt haus nk susu ble sua susu xnk tp tdo kt riba..pastu kami buat keputusan pas mgrb tu trus g klinik..risau tgk nabhan x aktif cm sllu..

kami g klinik penawar 24jam..dlu cme poliklinik skrg da ade hosp 24 jam..rs cm canggih lak spital ni..act penawar ni agak pemes kt jhr ni..tu yg aku suggest bwk nabhan g cek kt cni..so doc ckp 1 sbb pnt jln jauh dr utara selatan n 2 sbb susu..myb susu dah bancuh awal so efek kualiti susu tu..esp ble cuaca pns susu mudah rosak...myb la kn perjalanan jauh alahai tgk muke ank ibu ni cian sgt..sedih rs..pastu ms nk tggu ubat nabhan berak cair lg..habis baju ibu..baunye busuk sgt..cpt2 kuar dr klinik daddy jek tggu kt dlm amik ubat..tp ank ibu ni mmg kuat la..tgh mcm tu pon dia blh sengih lg..em..nabhan nabhan..

mlm tu cme bg ubat muntah jek..sbb ubt yg lain kne mkn lps mkn..stat mlm tu la dia wat perangai..mlm tu gak la bdn stat pns..pns sgt..makym pon ade ckp klu bdk cirit birit bau busuk + muntah means keracunan..mn nk tau kn myb silap ibu kot bg susu dah 1+  jam kt nabhan..

as planning sabtu tu nk g knuri my kezen..tp sbb nabhan dmm so cancel la..adik ira je yg g..siang hari tu 1 hari xnk dok buai xnk ngn org lain tdo pon nk kne peluk...the whole day dlm peluk ibu..budak kan..tggu mood dia ok sikit br tggl kn kt org tu pon xnk letak..kne dok ngn org klu ibu dia ni solat n g toilet..nk kn pon ibu suruh je bibik2 nye ni ha..sori yer..ble lg nk kne suruh ngn k.ain..hehe..

ahadnye da bertolak blk ke lumut lak..ms tu xbpe nk ok..sampai kt cni ibunye plk yg rebah..xtau la jangkit nabhan agaknye..hehe..xla..myb pnt n xckop tdo..mujur la ade adikku b.atik n suamiku yg begitu pengertian..

ok tu jekla skrg i da ok!!..dmam nk rehat n manja2 jek..huhu..

p/s: nabhan sng tdo jek la ni..saaaayang ank ibu

Thursday, February 16, 2012

Johor Mari!!

hiyaaa!! kami ade di johor sekarang ni..seronok nyer...picas lom uplod lagi cz line bb kan so agak slow sikit la..nti la tggu balik lumut yerk...
tu jek..juz wanna say

JOHOR IM HERE!!!

p/s: seronok + happy

Tuesday, February 14, 2012

xcited!!

i.allah mlm ni kami nk gerak balik johor..oh johor ku syg..rindu kamu..ceh lebih2 lak ye..yela x sabor tau nk blk johor..baju sume nk siap packing...act plan nk blk bln3 ni tp sbb my kezen nk tawen2 mggu ni so balik mggu ni la..hehe..sonok nyes..=)

dah kebetulan rajin ni kan nk cite la sambutan maulidur rasul blok aku ni mggu lps..12 feb 2012..1st aku join program kt blok aku ni..yela sblm xleh join sbb skola..asal ade program jek aku kne g skola..pastu program tuk kaum ibu ni sllu wat ptg2 time waktu kje..aku lak kne ngajor ptg so xdpt la nk join..

ni la anak ibu...trn2 tu nmpk muke xcited tgk kwn2 baya dia..xmau duduk nk mntk berdiri..pastu ble ustz sampai dia pon stat la Zzzzzz..alhmdlh..sng jaga dak kecik ibu ni..xbyk ragam...
org sume suke tgk mate nabhan
besho nye mate dia bulatnye mate dia..cantiknye mate dia..
hehe..ikot ibu dia kan..haha..perasaan la ibu awak ni..huhu..=)

best jugak join mcm ni..dpt la knl2 klu sblm ni cme terserempak kt lif jek..yg xbest nye ramai yg tny ank sape jage?lamenye cuti?letih makcik nk jawabnye..hehe..

si mate bulat
same mcm ibu dia kan?
xsalah kan puji diri n ank sendirik haha..

p/s: pasni menayang anak kt johor lak..peace!!

Monday, February 13, 2012

Jemput-jemput Rangup

Minum petang kali ni nk wat resepi dari arwah mak..xpnh try lagi sejak kwen ni..so wat sikit jekla..try dlu..ala jemput2 rangup jek..senang jek nk watnye ni..


Resepi nye same jek mcm nk wat jemput2 tu..cme bancuh dgn air panas..mmg ssh sikit la nk gaul sbb dia akn jadi mcm melekit..pastu agak2 da tergaul sume tepung tu..so seterusnya menggoreng time!!

Tada!!!

Da siap utk di ngap!! Cicah ngn sos peh lagi sedap mkn pns2 tau..kerangupannye terserlah gitu…
Incik suami xminum the n kopi so bancuh air oren sejuk la…hehe beliau ckp x cukop..sedappp…
Biar senang asal sedap..hehe..
p/s: tiap ari pk arini nk msk pe ek? (*_*)

Sunday, February 12, 2012

fuhhhh!

pergh lame nye rs x menulis..hehe..menaip la...em..line tenet kurang ok la...
so status skrg sgt sbuk ok..awal bln depan nk pindah..dgn nk pack brg lg..mggu dpn nk blk jhr lak..i.allah..klu cuti incik suamiku lulus...dgn melayan prince aku yg makin ligat tu...fuuhh..berpeluh...
ok tu jela bebel kali ni..line kureng hampesss gile..kang taip pnjg2 xleh nk publish..
xke kuang asam jawe tu..hehe...
ok la bubye..

Thursday, February 2, 2012

Bila hati berbicara

da lme lak rs x conteng2 kt cni..npe ntah rs hari ni syahdu jer...sedih duka xjugak..hepi?rs biasa2 aje..tenang?xtaula..
wahai hati bersabarlah..=)

p/s: kita hanya merancang Allah yg tentukan..ingatlah perancangan Dia lebih baik..di mana ada kemahuan disitu ada jln..

Wednesday, February 1, 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...