"" ""

Thursday, June 30, 2011

Happy Birthday 2 Me!!

harini genap la umoq saye 26 tahun...alhamdulillah allah masih lg memanjangkan umo hngga boleh menikmati nikmat n hikmah kehidupan esp sbg seorg istri n bakal ibu..alhamdulillah syukur!!

incik suami lak arini xkje pg2 da wat sarapan bihun goreng seeedapp sgt rasenye...nk subuh dah dengo ade org blender..rs terharu lak tetibe..huhu..

emm..klu ade adik2 msti lg syok kan leh celebrate sesame.poton2 kek ke kan..makyam br jek wish bday..da terharu..haish bday mom mn leh terharu2 kne la hepi2 kan..CHEESE =) arini xde g memane daddy dia kuar ade perjumpaan ape ntah..emmm..ibu ngn bby jek la mlm nih..

xpela sok mlm g tgk TRANSFORMERS 3..xsabo..incik suami da bli siap dah..=) sabor yek bby sok kite kuar...klu daddy cancel kite majuk sesame k?? hahahaha...=)

p/s: semakin hari semakin syg...

Monday, June 20, 2011

makanan fevret zaman kanak2 sampai tue.....=)

mlm ni incik somi kne masuk duty so dok umah sensorg ler...mkn pon sensorg di sebabkan kemalasan n kelaparan gak maka terhidanglah dpn mate ni...sedap ooo..adk2 kt jhr pon msti terliuq tgk lauk cenggini walupon simple tp sdp...!!!!
arwah mak dlu ske msk cmni jek arwah abah pon ni lah fevret dia...klu incik suami tu mkn terkulat2 la dia..hehe..xbiasa la kan...
apekah lauk yg sooooodappp sgt tu ek?



nyum nyum nyum...sedap nyesss...konyang ibu mlm ni...rs da mengantuk lak..padahal esaimen menanti nih...hehe..bik ira n bik mah jgn jeles r...hehe...=)

p/s: mkanan jawa @ mknan berkhasiat tuk sume org...

Friday, June 17, 2011

baby dah 6 bln setengah dlm perut.....=)

alhmdlh hari ni dpt selesaikan puasa..ade lg balance 10 hari nk kejo sblm ramadan dtg..esok xleh nk pose cz ade meeting kt skola n latihan sukan hehe..jgn xcaye even da 6 bln masih aktif n lasak cme agak terbatas sbb weight da bertmbh sgt skng je 73.4 kg..huhu..
time BIG pon blh lg pnjt bkt wlupon xhabes sparuh jln..blh wat water confident..kwn2 ckp.." bby awak ni kuar nti ligat cm mak nye la.." hanya mampu tersenyum...dlm hati i.allah yg pntg bby ibu sihat kan....=)

ni sblm nk bersukan...

kaum2 ibu kt maktab..hehe

hish..yg plg comel tu ibu yg plg lapor ler...

xnmpk cm preggy kan...hehe..(yg kt blkg tu..)

tu just nk menjamu mate jek..xde cam sndri jd nye amik la kt org..hehe..blk2 je dr mktb isnin trus wat monthly check up..alhmdlh..bby ok.dpt dgr heart beat..mmg seronok terharu..ade manusia dlm rahim kita..(ms tgh taip ni pon dok gerak2..) time ni agak kerap gak la dia gerak kdg2 tdo pon leh terjaga sbb TENDANGAN kuat hehe..seronok rupenye jd ibu ni kn...tp dugaanye pon 'seronok' juge..
alhmdlh en.suami ni memahami..blh la klu nk mntk tlg sidai bju ke masak ke basuh pinggan..



nk up gambo sndri lom wat lg...ni ehsan dr google...
agak2 ler bby beso ini..alhai xsabo nye..nk tgk dia..=)

stop dlu nk tdo...
p/s: bdn makin merendang jek...huhu..

Thursday, June 9, 2011

sedih

knape ntah emosi secara tiba2...sedih..rase nk nagis kuat2..nk jerit kuat2...ish emosi tulla..
astghfirullah hal 'azim..la tahzan..wahai hati wahai diri sabar ye..kuatkanlah smgt..i.allah..Allah sentiasa di sisi hamba2 Nya...

p/s: cuba utk bertenang...

Saya Budak Masih Belajar

hai..sebulan nk post bkn main payah la...byk mende nk stori mori tp xde kesempatan jek..maklumlah time cuti jek tukar status jd student smule...

corat coret kat maktab ni macam2 cite..besela kes aku ni berat sgt semua mesti maklum jqaf xleh preggy tp nk wat cmne kan...rezki dtg 2 2..i.allah..klu masih rezki ku di sini aku still survive..allah maha mengetahui aku hanya boleh bergantung harap padaNya..en.suami sllu pesan jgn lupa lepas solat doa byk2 mntk tlg dari Dia sbb semua rezki dtg dari Dia juga..kita hanya la merancang tuhan yang menentukan..

so..setakat ni alhamdulillah aku masih di sini meneruskan harapan dan cita2 arwah mak..mak yam ade ckp ''alhmdulillah ain dpt jd ustzah..lgpon ni kan dlu arwah mak nk...'' mak yam da igtkan blk memori dgn arwah mak..mmg pon dlu ade gak mak ckp org prmpuan klu jd cikgu i.allah kuage xterabai..

sejujurnya walaupon dlu xminat sbnrnye dlm bidang perguruan ni tp entahla slps melibatkan diri dlm bidang mcm 1 kepuasan lak..rs klu xjmpe org bg sesuatu n org tu lak dpt ape yg kita ajar..rsnye ya allah tuhan je yg tahu...

esok da stat BIG so far i.allah aku leh ikot program tu..mudah2an aku n bby sihat..bby pon kt dlm suke dia gerak2 pg2 msti da kejut ibu dia bgn subuh awal..dia pusing2 sampi kita terjaga..mudah2an berkat ibu blaja dia pon leh dpt same ilmu yg ade ni...en.suami pon ade kt kg jek..jd xla risau sgt if anything happen..


jadwal kls yg sentiasa padat selama 12 jam..within 2 weeks..imagine!!..i.allah yakin boleh!

p/s: nk upload gegambo len..tp ntila yer...hehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...